Próxima reunión CENTRO PEPITA CASANELLAS, viernes 3 de abril a las 19:00

Temas a tratar: Polideportivo Energía, actuaciones diversas, comisiones en distrito y otros

martes, 27 de marzo de 2007

Referencias en medios

Disponéis de información publicada por el diario la Marina Digital en el siguiente enlace:

http://www.lamarinadigital.org/

Este mes, de marzo, han dedicado un artículo al tema.

2 comentarios:

Salud y barrio dijo...

Contenido completo de la solicitud:

Por motivos de diseño del web del Ayuntamiento no podéis ver en la imagen el texto de la solicitud completo.

A continuación lo tenéis:

Estimados Señores,

Desde junio pasado, en nuestro barrio, "la Marina", vemos con preocupación como desconocemos la planificación municipal sobre el futuro uso del polideportivo SEAT, en los últimos años polideportivo "Energía".

Dos Generaciones hemos disfrutado de su uso y vemos como ahora, en plena expansión del barrio, Fira de Barcelona, Juzgados, futuro Metro, desconocemos y tememos rumores sobre el futuro uso de esta fantástica zona.

Les agradecería una respuesta sobre esta cuestión.

Estoy a su disposición en el siguiente correo:

poliesportiulamarina@gmail.com

Anónimo dijo...

Texto completo del artículo de Sandra Perals

Si una cosa ha posat en evidència el tancament de l’Esportiu Energia i del gimnàs Capri és que als barris de la Marina no hi ha cap equipament esportiu públic on poder practicar esport. Fins ara des de l’Ajuntament no s’ha fet cap aposta en ferm per dotar el territori d’equipaments on fer esport i, si hi ha hagut alguna inversió, aquesta s’ha destinat a rehabilitar els camps de futbol del barri, els únics espais esportius de la Marina. Per aquest motiu, ciutadans i entitats comparteixen un mateix reclam: necessitem equipaments esportius.

Recollida de signatures
Des del tancament, l’estiu passat, de l’Esportiu Energia, s’ha parlat molt sobre l’ús que es donarà als terrenys situats entre els números 25 i 35 del carrer Energia del barri de Sant Cristòfol. Els ciutadans temen que es facin pisos a la zona, però fins i tot Xavier Casas, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha compromès a mantenir l’ús d’equipament esportiu dels terrenys.
Tot i així, un grup de veïns i veïnes de la Marina, de manera espontània, ha decidit posar en marxa una campa-nya de recollida de signatures per reclamar que als terrenys que ocupava l’Esportiu Energia es faci una instal·lació esportiva. Una demanda que la Unió d’Entitats també ha traslladat en repetides ocasions al Districte de Sants-Montjuïc: “A curt termini s’hauria de fer un equipament esportiu als terrenys de l’Esportiu Energia. I hauria de ser un equipament esportiu públic, perquè als barris de la Marina no n’hi ha cap”, destaca Antoni Guillén, president de la Unió d’Entitats.
De fet, quan l’Esportiu Energia va tancar les seves portes, els usuaris del centre van ser traslladats a altres equipaments. Uns quants es van derivar a les instal·lacions privades del Club Natació Montjuïc i d’altres, a les piscines Picornell de Montjuïc. El mateix va passar amb els usuaris del gimnàs Capri, que va tancar setmanes després que ho fes l’Esportiu Energia.

Montjuïc no és l’alternativa
Molts d’aquests usuaris que han estat traslladats a altres equipaments de Montjuïc coincideixen a destacar que les instal·lacions esportives que hi ha a la muntanya no són una alternativa per als veïns de la Marina. La mala comunicació amb transport pú-blic, quotes de socis més cares i la massificació de certes activitats, són algunes de les crítiques que fan els ciutadans.
José Ramón Álamo és un dels centenars d’usuaris de l’Esportiu Energia que ha estat traslladat als equipaments de Montjuïc: “Practico esport habitualment i faig l’esforç d’anar a les Picornell, però tinc companys de feina que anaven a l’Esportiu Energia i que des que ha tancat han deixat de fer esport perquè no els va bé pujar fins a Montjuïc”, destaca Àlamo, que a més és una de les persones que està recollint signatures per recuperar unes instal·lacions esportives als terrenys de l’Esportiu Energia.

Col·lectius més perjudicats
La manca d’equipaments esportius públics als barris de la Marina afecta, especialment, el col·lectiu de la gent gran. La gran majoria no pot anar a Montjuïc a fer esport i aquí al barri no tenen cap altra alternativa que apuntar-se a les activitats que es fan als centres cívics. “Aquests equipaments, però, no estan adaptats per a la pràctica esportiva”, destaca el president de la Unió d’Entitats, Antoni Guillén. “A la mateixa sala on es fa ioga, es fan classes de música. I a més, no disposen d’aparells complementaris a la pràctica esportiva”, conclou Guillén.
Segons la Unió d’Entitats, un compromís que hauria d’assumir l’Ajunta-ment durant el proper mandat és el de dotar els barris de la Marina d’un pla d’equipaments esportius que desenvolupés programes adreçats a la pràctica esportiva saludable i lúdica, i no només competitiva. “Als nostres barris hauríem de poder practicar qualsevol esport, i no només futbol, que és l’única oferta que ara per ara ha rebut l’impuls municipal”, conclou Guillén.

Segons un projecte presentat pel Districte de Sants-Montjuïc, el poliesportiu municipal de La Bàs-cula s’havia de convertir en un equipament esportiu amb sales de fitness, piscina coberta i gimnàs. Sense fer públics els motius, el Districte ha desestimat aquest projecte i ara a La Bàscula s’ultimen les obres per fer del poliesportiu una escola de futbol base.

Sandra Pedrals